Discussion in "Embedded GSM Development" started by    mangesh24    Sep 24, 2011.
Sat Sep 24 2011, 10:19 PM
#1
Hi friends,
I am trying to send SMS using GSM modem, after i send destination mobile number I am receiving "\r\n> " as a response from modem , after i enter text to message, i terminated it with "0x1A" character, further i am getting response as "\r\n" from the modem but not \r\nOK\r\n. Can anyone tell me the possible error?
for what time i should wait for receiving the ok response?
Please help
Sun Sep 25 2011, 12:17 PM
#2
@ mangesh24
ru using sim300dz modem or any other
ru checking it on hyper terminal or doing with controller
if using controller post code
Mon Sep 26 2011, 09:13 PM
#3
@majoka, Thanks for the reply.
While debugging this problem, i found one another problem with getting connected to wireless network,
If i send the AT+CRQ command to ask signal strength, i got the response as "error: operation not allowed", currently i am trying to solve this issue, also i get CREG response as 0,0 so might be i need to do more for establishing the connection with GSM network(The setting is Auto connect by-default).
Please help me more on this.
Thanks for the reply.
Mon Sep 26 2011, 09:16 PM
#4
@majoka,
Sorry,forgot to answer your questions,
I am using Sierra wireless GSM modem SL8082 family with micro-controller.
Tue Sep 27 2011, 09:53 AM
#5


@majoka,
Sorry,forgot to answer your questions,
I am using Sierra wireless GSM modem SL8082 family with micro-controller.

mangesh24



All GSM modems are wireless.
Do you have datasheet/brochure of SL8082. i am not finding it.
Before connecting to controller did you checked response on hyper terminal?
Tue Sep 27 2011, 10:44 AM
#6
Wed Sep 28 2011, 09:10 AM
#7
hello sir;
sir i have completed receiving SMS through GSM module(sim300) .now i want to send SMS to any other mobile from my GSM module .plz help me in the sense at command to send sms (any data) to any other mobile.


Thankyou!
Wed Sep 28 2011, 09:23 AM
#8
Hi,
Which controller are you using?
Test this in your hyper terminal first.
AT+CMGS="9845XXXXX"(ENTER)
>Type your msg here and press ctrl+z to send the msg.

The same thing you implement in your design.
Share your code for more understanding.
Wed Sep 28 2011, 11:48 AM
#9
@ dspicmicro
follow kiran suggestion
also same logic is in controller as well as on hyper terminal
Thu Dec 15 2011, 03:00 AM
#10
try this code,hope it helps
void send_sms(char phonE[15],char *m)
{

fprintf(SIM300,"AT+CMGS=");
putc(34);//char "

fprintf(SIM300,phonE);
putc(34);//char "

putc(13);//enter CR
delay_ms(1000);//waiting for char ">"
fprintf(SIM300,m);
delay_ms(1000);
putc(26);//CTRL+Z => start send message

}

Get Social

Information

Powered by e107 Forum System

Conversation

Thu Jan 29 2015, 11:24 AM
durai
I found discussion relevant to my problem (link:http://www.8051projects.net/t59199/gsm-cdma-discussion/flashing-new-firmware-in-sim900-modem.htm) but i could not find the project mentioned in that discusion
Thu Jan 29 2015, 11:21 AM
durai
Hi i am using a SIM/900A GSM modem, I want to send email with an attachement using a microcontroller but when i try to use AT_Email commands it gives me error,I think modem doesnot support those commands,is there any other way to send mail using that modem??
ajay_bhargav
Thu Jan 29 2015, 06:54 AM
@gaurav, please mail me message you're trying to post.
ExperimenterUK
Thu Jan 29 2015, 01:17 AM
bhagyesh.bhavasar/gaurav.k I can post with Firefox. Can you try other browsers ?
naqirizvi
Wed Jan 28 2015, 08:08 AM
the web theme is too much buggy and heavy , admin please change it to simple theme, so that user can browse quickly
naqirizvi
Wed Jan 28 2015, 08:07 AM
some one please share software name or ebooks related to avr
bhagyesh.bhavasar
Tue Jan 27 2015, 11:06 AM
i want to share my project but there is problem occurred during postng
bhagyesh.bhavasar
Tue Jan 27 2015, 05:58 AM
@ExperimentalUK i have used that purple button but same as previous it takes me to blank page
ExperimenterUK
Sun Jan 25 2015, 08:10 PM
This box is for chat. Post problems in a suitable forum
ExperimenterUK
Sun Jan 25 2015, 08:04 PM
@gaurav.k Use the purple "Post reply" button. Green buttons often present a fresh edit box.

Downloads

Comments

sachinmm
Thu Jan 29 2015, 07:09 AM
nawfel
Sat Jan 17 2015, 07:27 AM
Rohi123
Sat Jan 10 2015, 11:00 AM
safakarici
Fri Jan 09 2015, 08:55 PM
Nikita_Pinjare
Thu Jan 08 2015, 03:10 PM
mayank058
Wed Jan 07 2015, 05:43 AM
Overeating
Tue Jan 06 2015, 05:56 AM
trancebreaker11
Sun Jan 04 2015, 07:42 AM

Online

Guests: 61, Members: 0 ...

most ever online: 182184
(Members: , Guests: 182184) on 06 Aug 2010: 05:37 AM

Members: 37574
Newest member: sachinmm
Forum Activity
sachinmm Avatar
Posted By sachinmm
Thu Jan 29 2015, 07:21 AM
hello sir, plz tell me the circuit diagram interfa...
ajay_bhargav Avatar
Posted By ajay_bhargav
Thu Jan 29 2015, 06:28 AM
Moreover I see the segment Anode is connected via ...
ajay_bhargav Avatar
Posted By ajay_bhargav
Thu Jan 29 2015, 06:20 AM
LCD tutorial is written for 8051, you need to chan...
ajay_bhargav Avatar
Posted By ajay_bhargav
Thu Jan 29 2015, 06:17 AM
did you try any data sharing websites like 4shared...
ajay_bhargav Avatar
Posted By ajay_bhargav
Thu Jan 29 2015, 06:16 AM
you need to vary your PWM from 0 to 100 and then 100 to 0... it will generate sinewave.
ExperimenterUK Avatar
Posted By ExperimenterUK
Thu Jan 29 2015, 01:06 AM
The code in http://www.8051projects.net/t37289/805...
Karan123 Avatar
Posted By Karan123
Wed Jan 28 2015, 05:01 AM
Hello,I have changed schematic according to this c...
naqirizvi Avatar
Posted By naqirizvi
Tue Jan 27 2015, 07:10 PM
Have you done anything with devices like the ATme...
naqirizvi Avatar
Posted By naqirizvi
Tue Jan 27 2015, 07:09 PM
I am using avr gcc compiler and avrstudio 4 .I am ...
naqirizvi Avatar
Posted By naqirizvi
Tue Jan 27 2015, 05:43 PM
I have read that tutorial I am using AVR GCC Compi...