Discussion in "Project Doubts" started by    sankalp_s    Nov 29, 2014.
Tue Jan 05 2016, 06:19 PM
#61


Do they both give the same result ?

Try this minimal version..does it work ?.



ExperimenterUK


yes sir both give same result.
sir, in this minimal version i can see the rotation on pins but when i connect the leds it gives same result as before i described.
sir are you sure code is ok?
Fri Jan 08 2016, 05:56 PM
#62
The minimal version works, so the logic is okay.
As far as I can see, adding the LEDs should make no difference
to the simulation.

I suggest you add your components to the minimal circuit
one bit at a time and see where it stops working.

Let us know what happens.
Thu Jan 21 2016, 04:31 AM
#63
@ sankalp_s
i fell that problem is in hardware
let me tell one thing when all port is high and all port is low what is status of your leds
if no status change then its like a switching problem or some soldering issue in hardware
Proteus do not need a lot of components for simulation
it just need hex file and oscillator speed to verify your logic
Mon Jan 25 2016, 07:02 PM
#64




I suggest you add your components to the minimal circuit
one bit at a time and see where it stops working.

Let us know what happens.

ExperimenterUK


sir i have tried too many times, after adding more than two leds same problem occurs.
Mon Jan 25 2016, 07:16 PM
#65


@ sankalp_s
i fell that problem is in hardware
let me tell one thing when all port is high and all port is low what is status of your leds
if no status change then its like a switching problem or some soldering issue in hardware
Proteus do not need a lot of components for simulation
it just need hex file and oscillator speed to verify your logic

majoka


hello sir, thank u for your interest ,
sir, I have tried this code with a complete pcb(led chaser) having same components where other programmed microcontroller (came with this pcb) works fine but my code gives same result.
even output pins are same.
Tue Jan 26 2016, 10:21 PM
#66
Make sure the push button input pins are pulled high.

This program will do what Majoka suggested... turn all LEDs on and off in a loop.

Try it in your hardware and let us know what happens
and how fast they switch.

Which micro are you using. ?
Is it exactly the same as the one on the board you bought ?

Attachment


[ Edited Tue Jan 26 2016, 10:22 PM ]
Thu Jan 28 2016, 06:36 PM
#67


Make sure the push button input pins are pulled high.

This program will do what Majoka suggested... turn all LEDs on and off in a loop.

Try it in your hardware and let us know what happens
and how fast they switch.



Attachment

ExperimenterUK


sir this code is working fine in my hardware. and switching time is near about 1 sec.

Which micro are you using. ?
Is it exactly the same as the one on the board you bought ?


i'm using at89c52, same as that one.....push buttons are also pulled high.



[ Edited Thu Jan 28 2016, 06:37 PM ]
Thu Jan 28 2016, 11:18 PM
#68
Okay I took another look at your problem
and I think I know the answer.


problem is in chaser pattern when four led get off(as per code instruction) at same time, same leds blink with very low light.as per instructions lesds should not be blinked.

sankalp_s



Your code says..
DESGN8: 
                CALL DELAY
		CALL ALLON
                CLR L1
                CLR L2
                CLR L3
                CLR L4
                CALL DELAY
                CALL ALLON
                CLR L2
                CLR L3
                CLR L4
                CLR L5
                CALL DELAY
                CALL ALLON
                CLR L3
                CLR L4
                CLR L5
                CLR L6
                CALL DELAY
                CALL ALLON
                CLR L4
                CLR L5
                CLR L6
                CLR L7



You turn the LEDS off for a long time then on for a very short time.
Because the on time is so short the LED appears to glow dimly/blink


Make sure P3.5 is pulled high as well.


[ Edited Thu Jan 28 2016, 11:20 PM ]
 sankalp_s like this.
Fri Jan 29 2016, 06:57 PM
#69


You turn the LEDS off for a long time then on for a very short time.
Because the on time is so short the LED appears to glow dimly/blink



ExperimenterUK


ok sir but what is solution for it. will i have to dump this code?


Make sure P3.5 is pulled high as well.


yes p3.5 is pulled high.


[ Edited Fri Jan 29 2016, 06:58 PM ]
Sat Jan 30 2016, 12:40 AM
#70


ok sir but what is solution for it. will i have to dump this code?

sankalp_s


The code works.
But what you tell it to do is wrong.

To turn LEDs on then off so you can see the effect just add
delays between each change.
For example...
DESGN8: 

		CALL ALLON
                CLR L1
                CLR L2
                CLR L3
                CLR L4
                CALL DELAY  ;delay to see  leds off
                CALL ALLON
                CALL DELAY  ;add a delay to see all leds on
                CLR L2
                CLR L3
                CLR L4
                CLR L5
                CALL DELAY   ;delay to see  leds off
                CALL ALLON
                CALL DELAY  ;add a delay to see all leds on
                CLR L3
                CLR L4
                CLR L5
                CLR L6
               


[ Edited Sat Jan 30 2016, 12:43 AM ]

Get Social

Information

Powered by e107 Forum System

Conversation

Tue Jan 22 2019, 06:51 AM
chnlovelyo
writing
ExperimenterUK
Mon Jan 07 2019, 03:31 AM
@REVOCATUS please post in the AVR forum
Mon Dec 24 2018, 09:25 AM
REVOCATUS MATEMU
sorry I mean referee boards for player substitution
Mon Dec 24 2018, 09:24 AM
REVOCATUS MATEMU
hi am.looking how to build referee by using Atmega 328 and its codes
Sat Dec 15 2018, 01:45 PM
Arslan ayoub
Hii ,, can I get the simulation of numeric keypad lock on proteus
ExperimenterUK
Mon Dec 03 2018, 05:17 PM
Please post questions in the forum. The chat box is for chat
Mon Dec 03 2018, 06:43 AM
help!me!
help! I don't understand busy flag!
Sun Dec 02 2018, 08:01 PM
ile
hello
Mon Nov 12 2018, 05:58 AM
Pavan_user
i have seen your replica of I2C programming using AT89C51 but i am unable to understand the "ack_bit" variable usage ...looks like it is always 1...can you elaborate how acknowledgment is working....
bgk3678
Tue Nov 06 2018, 02:36 PM
kindly any one give solution for my problem

Downloads

Comments

garfield0929
Sun Jan 20 2019, 12:48 AM
servprov
Thu Jan 17 2019, 06:44 AM
marcomilazzo
Wed Jan 16 2019, 04:21 PM
sandhyashree
Wed Jan 16 2019, 04:04 PM
SONACHAI1234
Sun Jan 06 2019, 08:14 AM
manan.gulyaani
Tue Jan 01 2019, 07:58 AM
etech
Sun Dec 30 2018, 07:44 PM
NeilC
Sun Dec 23 2018, 07:39 PM

Online

Guests: 59, Members: 0 ...

most ever online: 182184
(Members: , Guests: 182184) on 06 Aug 2010: 05:37 AM

Members: 38039
Newest member: garfield0929
Forum Activity
ExperimenterUK Avatar
Posted By ExperimenterUK
Sun Jan 06 2019, 10:37 PM
Which 8051 chip are you using ?
SONACHAI1234 Avatar
Posted By SONACHAI1234
Sun Jan 06 2019, 08:21 AM
Hi,By mistakenly i burn rx program in my 8051 micr...
ExperimenterUK Avatar
Posted By ExperimenterUK
Wed Dec 19 2018, 06:27 PM
Nobody knows?sifirsekizThe problem is that you are...
sifirsekiz Avatar
Posted By sifirsekiz
Wed Dec 19 2018, 12:15 PM
sifirsekiz Avatar
Posted By sifirsekiz
Sun Dec 16 2018, 11:13 PM
Guys pleaseeeee :((
sifirsekiz Avatar
Posted By sifirsekiz
Sat Dec 15 2018, 07:09 PM
HiThe pulse-sensor-amped has an analogue output.Th...
ExperimenterUK Avatar
Posted By ExperimenterUK
Sat Dec 15 2018, 07:01 PM
HiThe pulse-sensor-amped has an analogue output.Th...
sifirsekiz Avatar
Posted By sifirsekiz
Sat Dec 15 2018, 09:02 AM
and ı have pulse sensor one out but anolog use 805...
sifirsekiz Avatar
Posted By sifirsekiz
Sat Dec 15 2018, 08:56 AM
HiMembers can supply code and diagrams if they wan...
ExperimenterUK Avatar
Posted By ExperimenterUK
Fri Dec 14 2018, 11:54 PM
HiMembers can supply code and diagrams if they wan...