Discussion in "Project Help" started by    spiritgate    Jan 14, 2009.
Wed Jan 28 2009, 01:18 AM
#51
I tried in my lab, but I could not do the echo when I type in hyper terminal.
Wed Jan 28 2009, 02:18 AM
#52
Now I just need to try connecting a RFID and a microcontroller, so that they can send bits/byte via serial port.. Hope you guys can help me thanks A LOT :-)
Wed Jan 28 2009, 07:21 AM
#53
I now trying to use VB to send data through serial port. Is that possible?
Wed Jan 28 2009, 08:17 PM
#54
yes that is possible, search in forum for any help in VB MSCOMM programming.
Thu Jan 29 2009, 01:23 AM
#55
Hi ajay, I have write a program for serial comm on VB, also I have dl some program from the net, but all cannot work. Are there any steps of connecting the serial cable from PC to microcontroller? Because I heard that it need some voltage in order for it to work.

Thanks!
Thu Jan 29 2009, 02:58 AM
#56
Hi SG...
seems you are trying too many things at once.
Were you able to communicate with the micro using hyperterminal?
If no,then VB,too,won't work.

First of all write a small program for the micro to send out a string of bytes like 'a' or 'b' or whatever.Download the program into the micro,connect the pc's serial port,fire up hyperterminal and see if you can receive the bytes in hyperterm.This will basically ensure that your serial link is ok,then you can move on to bigger things.

Are you working with the dev board or a separate micro on a breadboard?
If the dev board then are you using J5 to connect to the pc?

Finally,the VB program you downloaded...is it for sending or receiving or both?
And at the micro end...which code are you using?
Thu Jan 29 2009, 03:17 AM
#57
Hi sashijoseph! I tried to use hyperterminal, but when i type on the hyperterminal,it cannot produce any echo thats y i decide to use vb to communicate with the serial port.

Ya I using J5 to connect.

The vb program that I downloaded is for both send and receive.
Thu Jan 29 2009, 09:33 AM
#58
guys need help, is there anything wrong with the serial port coding which shown on the first page? because i try a loop back and it could not work! So I am wondering is the coding correct or not

Thanks!
Thu Jan 29 2009, 07:05 PM
#59
check this small code on your board and use hyper terminal to check its o/p

ORG 0h
MOV TMOD,#20H
MOV SCON,#50H
MOV TH1,#0FDH ;make sure you are using 11.0592Mhz
MOV THL1,#0FDH ;if frequency is diff then calculate value of TH1 for 9600 baud
SETB TR1

back:
MOV SBUF,#'A'
JNB TI,$
CLR TI
SJMP back

end

check o/p on hyperterminal at baud 9600 make sure of crystal.
Fri Jan 30 2009, 02:48 AM
#60
Yay Finally can work! everything works! THANKS EVERYONE

Btw the serial communication initialization got a bit wrong, because i try to did what is on the first page it cannot work, it need this in order to work "XBR0 = 0x01" Like this then can work!

Get Social

Information

Powered by e107 Forum System

Conversation

Mon Apr 12 2021, 11:54 AM
Joe N
I have recently launched my own site, and I am looking to provide value for you for free, by giving away 26 professional level blog post templates (worth $297).
Mon Apr 12 2021, 09:24 AM
Aretha
Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog! https://onanadiete.ru/alpha-numeric-reasoning-questions-and-answers-pdf.pdf alpha numeric reasoning questions and answers pdf alpha numeric reasoning questions and answers pdf

Downloads

Comments

Mirza123
Thu Jun 25 2020, 03:46 PM
eunicelove124
Mon Jun 22 2020, 03:03 PM
cerouno
Tue Jun 16 2020, 05:10 PM
Marce
Sat Jun 13 2020, 09:43 PM
Davidthils
Thu May 21 2020, 12:44 PM
Jakeror
Thu May 21 2020, 01:28 AM
motorCar
Wed May 20 2020, 07:05 PM
Vordrync
Wed May 20 2020, 11:52 AM

Online

Guests: 103, Members: 0 ...

most ever online: 182184
(Members: , Guests: 182184) on 06 Aug 2010: 05:37 AM

Members: 38215
Newest member: Mirza123