Discussion in "Project Doubts" started by    Chinmay Das    Mar 11, 2009.
Wed Mar 11 2009, 12:03 am
#1
hello ajay sir,

thanking you for ur useful advices, help me to solve the prob of coding errors. Now i require ur help.
i m not able to see the output on the lcd , i m getting only boxes in first line and the second line is empty .
i hv checked all d connections of uC ckt. de r perfect according to the ckt diagram.
i hv tested the ckt with n widout installing d uC... n got the same result. i hv also chek d coding part .it seems der is no prob 4m coding side...

so please help me in that part.






http://www.8051projects.net/files/public/1236709942_14263_FT0_lcd3.jpg]
[/link]





[ Edited Thu Mar 11 2010, 12:36 am ]
 swarnasugandh like this.
Wed Mar 11 2009, 01:34 am
#2
here are the codings of LCD initialization

Wed Mar 11 2009, 03:03 am
#3
try increasing the delay in lcddelay routine. I am sure that will solve your problem.

[Edit]
I just checked your images, you forgot to put controller in circuit.

NOTE: Do check vcc pins to make sure there is 5V


[ Edited Wed Mar 11 2009, 03:13 am ]
Wed Mar 11 2009, 06:59 am
#4


try increasing the delay in lcddelay routine. I am sure that will solve your problem.

[Edit]
I just checked your images, you forgot to put controller in circuit.

NOTE: Do check vcc pins to make sure there is 5V

Ajay




Sir i hv checkd both d vcc pt of uC and LCD, i found itz below 5V. So i modified d power supply section n add another 5 V only 4 uC ckt to maintain the voltage drop. And also i hv designed the ckt as per the ckt diagram (ckt images r given below). i m wondering abt the controller in d ckt. cud u pls tell exactly at which pt i miss d controller?

thank you sir 4 ur guide lines....





[ Edited Wed Mar 11 2009, 09:05 pm ]
Wed Mar 11 2009, 09:27 pm
#5


try increasing the delay in lcddelay routine. I am sure that will solve your problem.

[Edit]
I just checked your images, you forgot to put controller in circuit.

NOTE: Do check vcc pins to make sure there is 5V

Ajay




Sir as u told me , i increas d delay in lcddelay 4m 50 to 250. also give const 5v DC supply to uC ckt to maintain the voltage drop. bt i still hv d same problem. i chked d codings thoroughly, bt find no errors. i dnt know hw 2 over com dis prob ... sir pls help me out. i m also uploading codes 4 ur reference.






Wed Mar 11 2009, 11:46 pm
#6


BTW have you tried adjusting the contrast of LCD ?



Arun
Thu Mar 12 2009, 12:34 am
#7
well sometimes faulty LCD also behave like this
Thu Mar 12 2009, 07:56 am
#8
hello Arun sir n TPS

ajay sir ask abt the controler , if u give a close look 2 the pix i post b4 i hv used 10k VR 4 adjusting the LCD contrast. Arun Sir i hv chked the resistance btween VR, whn v hv resitsnce in between 6-10K the Lcd contrast is visible.

And TPS , i hv also guessed dat my LCD may b faulty , so i pluged 4 other NEW LCD dat i hv bought 4 other projects. n got d same single line box as result. bt dos LCDs r working perfectly wid other project.

so pls sir tell me wht r the trouble shootings 4 LCD u hv faced duringg u r projects.
so dat i can analysis dem 2 get d solution. or get me any solution on it. thk u

n Happy holi. !dance


[ Edited Thu Mar 12 2009, 02:14 pm ]
Thu Mar 12 2009, 02:15 pm
#9
pls somone help me..........
Thu Mar 12 2009, 02:15 pm
#10
I smell a different problem here..
can you tell me what is LCDDATA is defined?

Get Social

Information

Powered by e107 Forum System

Downloads

Comments

MnoioCoove
Tue May 21 2024, 02:06 am
PedroDug
Sun May 19 2024, 05:39 pm
JewelAmuck
Sun May 19 2024, 03:06 pm
Minniemus
Sun May 19 2024, 07:39 am
Andyhet
Sat May 18 2024, 07:28 am
BrettTibre
Fri May 17 2024, 06:14 pm
Gordonfax
Fri May 17 2024, 10:28 am
Davidspils
Fri May 17 2024, 10:19 am